Poslední míle 2008, aneb oficiální ukončení sezóny

LogoFoto

Každoroční akce, na jaře Otvírání silnic, na podzim Poslední míle. Akce pořádána motoklubem Black Knights Jílovice.
Ukázalo se, že ne všichni jsou nepřátelé motorkářů, ne všichni nás jen proklínají a pořádají na motorkáře nesmyslné hony. Například v sobotu se ukázalo, že naše přízeň je i na vyšších místech. Sv. Petr zajistil počasí, neboť krásně svítilo sluníčko, i když bylo chladněji. To je koneckonců velmi rozumné, při pomalé jízdě se více zahřívají motory a takhle bylo zajištěné dobré chlazení.
Na naší standardní výchozí pozici, čs. Autorest jsem byl včas, a sám. Posléze přijel Tridac a Viper. Účast jak má být. Volá Giovany ... pozdržte to, jsme na cestě. Z Vrchlabí to zmáknem za pár minut. Vydal jsem se do Rtyně, aby nám kluci neujeli a Tridac s Viperem vartují v Úpici. Na jedenáctou kolona ode Rtyně a tanvalďáci v plné parádě na pumpě Robin Oil. Tak honem cigáro a kafe než vyjedem.
Na poklábosení s kamarády nebyl čas. Tak až v Jílovicích. Jen namátkou musím jmenovat ty, co jsem dlouho neviděl. Honza Baťka, který letošní sezónu promarnil, El Prezidento se svojí „ledvinkou“, Filip s Ditou a Dáša byli autem. Olda prý rekonstruoval WC a nemohl se odtrhnout od nové mísy. Prý je na ní posezení lepší než na jeho LC 1500. Tomu ale nemohu uvěřit. Milan Svatoňovický přijel vykouřit cigáro, jinak se mu asi nechtělo, nebo nemohl. A Milana poříčského jsem potkal až v Jílovicích.
Vyrážíme na cestu. Obligátní trasa přes Č. Skalici, Miskolezy, Chvalkovice a Choustníkovo Hradiště. Vzpomínky na motorest v Choustníkači nedají „Medvědovi“ pokoj. Na pumpě v Kuksu zastávka. Samozřejmě cigára, Giovany dojíždí zcela vyčerpán a otráven kyslíkem. Fronta na kafe, automat dělá, co může. Ještě večer bude mít zpocené knoflíky a útroby rozžhavené jak výfuky u Harleje. Kupuji jen doutník, aby se trochu provoněl vzduch v Motohausu.

FotoFoto
FotoFoto

Pak již v poklidu přes Jaroměř a Josefov do Jílovic. Vše proběhlo v pohodě, kluci vždy zatarasí křižovatky a kruháče, takže plynule projíždíme. Jen ČD nás ignorují a tak stáhly závory a teprve naše troubení s nimi trochu pohlo. Kdepak státní monopol, na ten jsme stále krátcí.
V Motohausu kamna jela naplno a tak bylo tepličko. Dali jsme si skvělý gulášek, jednoho „turka“, pivo bez piva a pomalu se vydáváme k domovu. Tedy k domovu, ještě máme rande s Lubošem (Truck) v „Nováči“. Protáhl jsem kluky přes Spy, aby se pokochali krásou na N. Město z vyhlídky. Nenechává mě to nikdy chladným. To je pohled nad pohledy.
Vlaďka nás již očekává a má viditelně z našeho příjezdu radost. Luboš někde rozorává stráně se svojí KTMkou, ale po chvilce přilétne i on. Trocha zdržení u kafe a vracíme se na náměstí. Někteří ochutnají říjnovou zmrzlinu a prý byla výborná jako v létě.

FotoFoto

No a pak již opravdu domů. V České Skalici se loučíme. Vezmu to okolo vilky Kateřiny Zaháňské v Ratibořicích a kluci směrem na Dvůr Králové. Tak pěkně skončilo oficiální ukončení sezóny - Poslední míle 2008. Já jsem tedy ještě šel s Ketynkou do lesa, protože jsem ji to slíbil a sliby se mají plnit. I když se mi moc nechtělo.
A tak na jaře opět na shledanou. My místní se však ještě můžeme projet. Pokud nám to počasí a povinné ručení dovolí.
A pak padl návrh, že bychom mohli oslavit v lednu počátek r. 2009 u Tomáše na Bohdašíně. Osobně nejsem proti, napište svůj názor.

Ahoj všem od Jardy z Úpice.

Více fotografií z Poslední míle 2008 naleznete ve fotogalerii.

Další informace