Stará krása nerezaví, aneb za veterány do Třebechovic pod Orebem

Existuje bezvadný portál, který vám poradí jak a kam, co kdy kde a pro koho. Jmenuje se Kudy z nudy. Najdete ho na www.kudyznudy.cz . Přesto, že o něm vím, mám ho mezi oblíbenými, se málo kdy na něho podívám. Možná je to tím, že se až tak nenudím. To Tridac ho jistě kontroluje pravidelně a přišel tedy s návrhem jet se tam podívat. Je tam sraz veteránistů se svými miláčky. Co by ne, počasí je stále super. V sobotu ráno na čs. Autorest jako obvykle, se sešlo 8 motorek. Vydáváme se na cestu. Vede nás  Tridac takovou tou běžnou cestou na Třebechovice. Chvílemi mám pocit, že jedeme na závody, ale je to asi tím, že obvykle jedu vepředu, tentokrát jsem byl na samém chvostě pelotonu.
Dojíždíme na místo akce, skanzen v Krňovicích. Ani jsem netušil, že něco takového existuje, pravda je, že tam nestojí dlouho. Pěkné místo na kraji obce, pár zajímavých stavení i s občerstvením. Místo pro veterány jak stvořené.

Podorlický skanzen Krňovice
Procházíme mezi těmi krásnými technickými skvosty, procházíme i vlastním skanzenem. Je to pěkné místo pro návštěvu s rodinou. Slunce nemilosrdně pralo, bylo také poledne. Většina z pelotonu byla zabrána myšlenkou na jídlo, tak se zvolilo Peklo u N. Města n.M.. Na prohlídku Proboštova betlému nebyla chuť. Snad až jindy.
Posezení ve stínu na pěkném místě nad plným talířem nemělo žádnou hmatatelnou chybu.
Co dál?  Jedeme na kávu k Bezděkovu, Restaurace Na Mýtě. Dáváme si občerstvení a pokračujeme směrem na Adršpach a Trutnov

Musím velmi kriticky zhodnotit počínání radních v Adršpachu, ale nejen jich, neboť tento nešvar se rozrostl jako houby po dešti po celé republice.  Vjedete do obce, a to nejen do Adršpachu a místo poutačů na zajímavá místa, obklopí vás les značek zakazující stání, zastavení, vjezdu, všude jsou natlučené kůly s nataženými pruhovanými páskami. Ano je tam parkoviště. Ale já chci zastavit na deset minut, proč mám platit parkování na celý den? Nejsem horolezec, abych se pachtil celý den na skále. Nehovořím o různých nevzhledných oploceních u hospody, nevím, jak se teď jmenuje a už vůbec nehovořím o mizerných silnicích. Nemůžete ani zajet k místnímu nádraží, aby jste vyzvedli hosty co přijedou vlakem. Neustále však slyšíme nářky nad nedostatkem turistů, zejména těch Euro turistů. Já být ze západní Evropy, pak vás všechny pošlu do p….e, a ne že budu utrácet své peníze v takovém bordelu. A za nehorázné poplatky. Ta česká chamtivost po penězích, bez ohledu na poskytnuté služby je přímo děsná. Hnus velebnosti….
Vymeteme chvalečské  serpentiny a krátce stavíme ve Lhotě. Trocha loučení a dohadujeme výlet na příští týden. Co takhle Pekelné doly? Dobrá, pokud bude přát počasí vyrazíme do Pekelných dolů. Proč ne.

http://tridac.rajce.idnes.cz/Trebechovice_10-7-2010/#
http://www.kudyznudy.cz/cs/index.html
http://www.krnovice.cz

Více fotografií naleznete ve fotogalerii.

Další informace