Poslední míle Rtyně v Podkrkonoší 2010 byla fakt asi poslední

Tedy alespoň v letošním roce. Jak tradice velí, loučíme se sezonou ve Rtyni v Podkrkonoší. Tuto akci pravidelně pořádají přátelé z klubu Black Knights z Jílovic. Scházíme se pravidelně na čs. Robin Oil ve Rtyni.  My většinou však už jedeme s partou z našeho seřadiště na čs. Autorest v Úpici.
Ráno chystám motorku, baterka byla dobíjená celý pátek, tak co by mě mohlo ještě potkat. Ráno startuji, ale nic. Faktem je, že nabíječka avizovala nějaký problém. Tak honem motorku nastrkat k autu, připojit kabely a už vrčíme. Nechám ji pořádně zahřát a už parkuji u pumpy. Ani jsem ji raději nezhasl. Nikdo nejede, tak chviličku před půl jedenáctou pokračuji sám do Rtyně. Snad tam někdo bude z našich. Ve Rtyni je již Olda s Dášou. Nakonec nás tam ještě dojel Jirka (Vandrák). A ejhle, Olda dopadl stejně jako já. Kabely a auto. Ještě že jsem ty kabely vzal pro jistotu sebou. No ale baterka se zmátožila a tak celý den proběhl bez problémů.

Přátelé se pomalu trousí na pumpu, přijel i Hynek s Bobinou, kteří jsou pravidelnými účastníky, Milan svatoňovický vartoval v Trutnově na nádraží, tak nemohl. A Mikeš vydělával rovněž.
Vyrážíme na cestu, směr Č. Skalice, Chvalkovice, Vlčkovice a zastavujeme pak tradičně na pumpě v Kuksu.
Po krátké přestávce pokračujeme na Jaroměř, Josefov, Výravu a do Jílovic. Do cíle nás přijíždí jen menší část. Některým se zřejmě zdálo, že je zima, nebo naopak se jim zdálo, že se vyplatí vydat se na poslední pořádný výlet. Z Jílovic další hned odjíždí, část naší party do lepší hospody v Opočně. Je pravda, že v Jílovicích je tzv. plastikový servis, ale guláš nemá chybu, a je tedy jedno z čeho se konzumuje. Turek a pivo bez piva vše doplní a tak platíme a vyrážíme zpět. Hynek s Bobinou domů, připravovat mňamky pro večerní setkání s přáteli, já do Opočna za zbytkem naší party. Setkáváme se v hospůdce a k mému radostnému překvapení tam je i Lucka s Petrem. Tak trochu poklábosíme, uděláme pár snímků a jedeme také domů.

Vezmeme to, jako tradičně, přes náměstí v N. Městě nad Metují, ale žádný motorkář tam není. Ani nezastavujeme a pokračujeme přes Vysokov, Starkoč domů. Tvrdil jsem, že přijedu asi ve tři, a klaplo to úplně přesně.
Tak hurá přezout auto na zimu, umýt trochu motorku a sednout k televizi. S holkami do lesa jsem nešel, čeká je to dnes.
Tak Poslední míle je za námi. Počasí přálo a nezbývá než se těšit na jaro.  Snad ta příští sezona bude příznivější než ta letošní.
Zazimujte přátelé své miláčky a těšme se společně na naši poslední letošní akci a to, Setkání na Bohdašíně, v pořadí již čtvrté.

Těším se na vás.

Fotky z poslední míle ve fotogalerii.

Další informace