A něco z jiného kanystru...

Na světě existuje mnoho radostí, ale i starostí a bolestí. Někdo se s tím setkává osobně, někdo zprostředkovaně.Někomu převažují radosti, jinému starosti. To je ten Život, který všichni prožíváme.

Na naší motorkářské scéně je několik klubů, které navštěvují dětské domovy, ústavy pro postižené děti, ústavy pro mentálně postižené bez rozdílu věku a velká akce je vždy v rehabilitačním středisku Kladruby u Vlašimi. Ten už osobně zná několik desítek motorkářů.

Jsou ale i přispěvatelské akce, které pomáhají potřebným a nemusíte se nikam trmácet.

Jedním z těchto programů je i mezinárodní společenství Zdravotní klaun. Již několik let přispíváme na tento projekt, který pomáhá překonávat bolest dětem v nemocnicích. Obvykle mívám podezření, jestli poskytnuté prostředky končí tam, kde mají. V tomto případě tomu tak stoprocentně je. I jako nevýznamní přispěvatelé dostáváme pravidelně informace o akcích, vynaložených prostředcích i s vyúčtováním našich příspěvků ke konci roku. K tomu vždy drobný dárek, byť proto to nikdo nedělá. Obdrželi jsme pozvánku na přátelské setkání dárců v divadélku Drak v Hradci Králové.

A tak jsme 30.3.2015 vyrazili do Hradce Králové. Nakonec se nám moc nechtělo, počasí bylo mizerné, ale nelitovali jsme. Po příjemném přivítání bublinkami (řidiči nealko) jsme zasedli do zaplněného sálku. Prožili jsme velmi příjemný humorný a poetický večer s nádhernou muzikou, která by se dala poslouchat ještě několik hodin.

Při této příležitosti bylo i autorské čtení z vydané útlé knížečky Malé Zázraky II. s příběhy klaunů s nemocnými dětmi. Tuto knížku jsme nakonec obdrželi všichni darem a nechali ji podepsat autory i zakladatelem Zdravotního klauna p.Gary Edwardsem, který se naučil i česky, aby mohl komunikovat se svým týmem.

Píši o tom proto, že jistě je mezi námi plno přátel, kteří jsou ochotni pomoci. Pomoci těm, kteří to potřebují, kteří o to neprosí, ani nezbírají víčka.

Pokud někdo bude chtít, mám knížečku i pro něho, pro potencionálního dárce. A pokud chcete i malým obnosem přispět, pak jsou zde stránky, kde lze všechny informace získat.

http://www.zdravotniklaun.cz/poslani/

Jen pro podezíravé bych rád uvedl, že nikdo mě nenaváděl, nikdo nenutil toto napsat a rozhodně z toho nemám žádný profit. Jen jsem chtěl udělat alespoň toto minimum pro ty, co to potřebují. Je na každém, jestli se rozhodne tak, či tak.

Všem přeji krásné dny, bez útrap a starostí.

Jarda z Úpice

Další informace