Předčasný vánoční dárek

Že jsou Vánoce doslova za humny nám připoměl nečekaný vánoční dárek. Od neznámého dárce.

Každý den večer pouštíme ještě naše psí slečny vyvenčit a zároveň čekají na Lukáše až přijde z odpolední směny, pokud ji tedy má. To se odehrálo zrovna v pondělí. Naše Betynka se ale stále věnovala čemusi, skrytému pod rododendronem. A on to byl malinký pejsek, štěňátko, tak 6 týdnů. Malá černá kulička s černými kukadly na nás radostně koukala, zřejmě měl velikou radost, že jsme ho našli. Koneckonců bylo na "nule" a tak by mu zimní noc určitě neprospěla.

Vzali jsme ho domů, trošku ho nakrmili, hlad neměl. Naše psí slečny z toho byly celé pryč, mrňousek na ně radostně vrčel, holky ho olizovaly. Paráda. Nakonec na pelíšku usnul a byl v pohodě až do rána.

Celý den proběhl přímo skvěle. Ale co dál. My máme pejsky rádi, tak nám čtvrtý přírustek nevadí, ale je to přece jen pejsek. Až vyroste bude mít určitě jiné zájmy. Jakub vše dal na Facebook, takže ještě v noci měl slušnou sledovanost, což nakonec vyústilo ke šťastnému konci.

K večeru si přišla Jakubova kamarádka s dětmi štěňátko prohlédnout. Mezi tím dostal jméno Daneček, protože když jsme ho nalezli bylo Daniela. A tak Daneček odcházel do nové rodiny, kde se bude mít dobře, a kde ho budou mít rádi. Je to lepší, než kdyby musel třeba do útulku.

Neznámému dárci, který to krásné štěňátko hodil k nám na zahrádku vzkazuji, že takto se s pejsky nejedná. Asi viděl, že tu máme pejsky, takže se o něho postaráme, což bychom vždy udělali. Ale máme samé fenky, tak když tak fenku. Tu si můžeme nechat.

A tak neočekávaný dárek pro nás udělá radost jinde. A tak to má být.

Další informace