Zavírání šoupátek

Tradice je tradice a tak se jelo. Nejprve se mi ani moc nechtělo. Předpověď počasí byla vyloženě nepříznivá, ale naštěstí jim to zase nevyšlo. Ráno bylo sice takové pochmurné, ale nijak velká zima nebyla. Dokonce vysvitlo i sluníčko a tak nebylo co řešit.
Jediný z úpických avizoval výjezd Olda – Tridac. A pak tanvaldští. Před polednem jsem se dal na cestu. Přistrojil jsem se trochu zimně, ale celkem to šlo.
V Hostinném na náměstí byli již tanvaldští a pár dalších. Mezi nimi i Kašparovic, kteří se většinou někde toulají sami.

FotoFoto
FotoFoto

Před jednou hodinou se náměstí zaplnilo. Kdosi motorky počítal a údajně jich bylo něco okolo 140. To je slušná účast.
Vyjížďka, za pěkného počasí, vedla přes Dvůr Králové, Horka u Staré Paky a zakončení bylo na Liščí farmě u Vrchlabí. Nezbytné kafíčko, doutník a pomalu směrem k domovu.
Měl jsem toho nějak málo a tak jsem to vzal ještě přes Černý Důl a Janské Lázně. Krásná krajina, nádherná stavení…. Ale ta mizerná silnice snad nemá obdobu. Takhle chcete přilákat cizince?
Bylo to super, počasí přálo, zima nebyla nijak strašná. Prostě zakončení sezóny jak má být.
A víte proč se to tak vydařilo? No přece proto, že jako obvykle nad námi drželi ochrannou ruku všichni svatí. Anebo alespoň Ti v Hostinném.
Nás ještě čeká Poslední míle ve Rtyni v P. a pak asi letošní sezóna definitivně skončí. Letos tak příznivá jako loňská nebude. Ale nedá se nic dělat. Budeme se těšit na jaro.

Více fotografií z Hostinného 2008 naleznete ve fotogalerii.

Další informace