Jak babky vyhnaly dědky na Motodědky, aneb historie na pokračování

Stále se hovoří Motodědci a Motodědci. Motodědci  1 se pravidelně pořádali v Kostelci nad Orlicí. Po jakýchsi peripetiích vše pěkné skončilo. Byli však tací, kteří se s tím nechtěli smířit. Vznikly tedy u nás v kraji Motobabky, to aby i děvčata měla radost a kluci okolo Karlose se vydali cestou pokračování Motodědků. Tak tedy Motodědci  2.
První ročník v Českém Brodu nebyl úplně to nejlepší. Všichni samozřejmě srovnávali s Kostelcem a zde to trochu pokulhávalo. Podzimní Motodědci, v pořadí druzí, se již konali v Soběšíně, ale byl jsem nepojízdný a tudíž jsem seděl doma.
Až letos na jaře. Vyrážíme v pátek odpoledne z Úpice na Motodědky třetí v pořadí. Sami bez děvčat. Cesta celkem uběhla v pohodě a po dvou hodinkách jsme na místě. Cesta posledních pár set metrů je krkolomná, ale sjízdná. Babky nás nevyhnaly, některé jely i sebou.
Masarykův tábor YMCA viz http://www.taborsobesin.ymca.cz/

Před řadou let Mezinárodní pionýrský tábor Soběšín. Ještě si pamatuji, že byl jeden v Artěku, ale nikdy jsem na žádném nebyl, tak nevím. Možná jsem nebyl dostatečně aktivní pionýr. Je zde plno velkých i malých chatek, plno místa pro stany a sportoviště na kdejakém rohu. Jediné co zde není, je signál na mobily. Sázava je po dešti jako Kapučíno, ale je mi to jedno, koupat se nebudu.
Kluci ze slovenské sekce měli zamluvenou velkou chatku a už nás čekali. Samozřejmě v pelechu.
Trocha zmatku s chatkami, místem a tak, ale nakonec se to nějak udělalo. Možná ne úplně správně, ale přece. Končíme u Mira a Ivana a třetí jméno mě vypadlo.
Rozkládáme krámy, za chvilku přijíždí Honza a tak chvíli na to se jde na pivo. Žízeň a prach z cesty je třeba spláchnout. A tak sedíme u pivka a probíráme všechno možné. Všude plno lidí, je vidět, že ne všechny babky vyhnaly dědky, ale mnoho jich přijelo s nimi.
Hlavním pořadem bylo dohodnout naši cestu na Slovensko, což se nakonec tak nějak podařilo. Není to ale akce Motoklubu Úpicko, nýbrž nás Motodědků. Tak se o tom ani nerozepisuji.
Je pátek večer a tak někteří jdou brzy do pelíšku, někteří později. Řada jich jde až nad ránem, ale to není náš případ.

Sobotní ranní česnečka a obložený talířek k snídani dělají zázraky. Přijíždí za námi Fanda z Konojed, Mikeš s Dášou, Miloš z Náchoda a další. Ani si už všechny jména nepamatuji. Po poledni se řadí kolona a dává se na vyjížďku. Poprvé se toho vzdávám a čekám na Honzův odjezd, aby ho někdo vyprovodil. A ani se mi moc nechtělo.
Odpoledne se jen tak ploncáme po táboře, něco sníme, něco i vypijeme, ale všichni nějak unaveně. Každý čeká na tu svoji porci teplého prasátka. Kácovské pivko dávno došlo, tak se zase vracíme ke Staropramenu. Ale už žádné rekordy netrháme, ráno jedeme a určitě někde potkáme hlídku s alkoholtesterem. Před půlnocí zalézáme do pelechu i přesto, že muzikanti hrají jak o život a tanečníci víří prach.

Ráno společně snídáme, vyprovodíme kluky na cestu za hranice a následně se vydáváme na cestu i my.
 Jedeme ještě přes Český Šternberk do Kácova. Pár fotek společně s hradem, chvilku dirigujeme provoz přes nefunkční světla na přejezdu, to než se mi chytne navigace, aby si také užila své. A pak pokračujeme k pivovaru (viz http://www.pivovarkacov.cz ).Sbírat body do soutěže Motoplac. Viz http://www.motoplac.cz/novinky .
Zpáteční cesta ubíhá za krásného počasí, ale náhle jsem přepaden hladem, tak ještě stavíme ve Sv. Mikuláši (dříve Kačina). Bezvadný oběd, pivo bez piva a jede se dál. Domů přijíždím nějak utahaný, tak si dávám s Alčou kafíčko a pospávám v křesle, Moto GP sem, Moto GP tam. S holkami nakonec do lesa ani nejdeme, to vedro nás všechny nějak odbouralo.
Výlet se zdařil, třetí setkání Motodědků bylo pěkné. Kluci pořadatelé sice měli pocit, že to nebylo ono, ale znáte to. Zlepšovat je stále co.
Tak nezbývá než čekat na to podzimní setkání. Jen aby přálo počasí, byť v sobotu několikrát lilo jak z konve. Všichni ale byli pod střechou, tak co.
Vydařený víkend s prima lidmi. Kéž by tak nějak fungovalo všude všechno.
Tak se přátelé mějte prima. A zase někdy někde na viděnou.
Prohlídněte si fotky, a pokud vás to zaujme, tak na podzim nashledanou. Motodědci jsou otevřenou náručí pro všechny bezproblémové motorkáře a jejich přátele.

Fotky z cesty ZDE (od Irenky - Rajče)
Fotky z cesty ZDE (Mikesch - Rajče)

Další informace