Poprvé v roce 2020 na výletě

První výlet v roce 2020 ve znamení celé řady omezení.

Je duben, virus řádí jak černá ruka a všechno se nám hroutí, tedy mám na mysli motorkářské plány. Z klasických akcí již vypadla výstava motocyklů v Liberci, sraz Harley-Davidson v Poděbradech, nejisté je i Otevírání šoupátek v Hostinném, Motomše v Novém Hrádku a tak by se dalo pokračovat.

Je to smůla, ale co se dá dělat.

Letos mě zradilo nějak zdraví a tak jsem většinu času od listopadu loňského roku až dosud víceméně strávil po doktorech, nebo doma.

Dnes jsem to již nevydržel a vydal se s kolegyní Evou na výlet. Jízda na motorce mě jistě povzbudí a nabije novou energií, také se tak stalo, a kdyby náhodou nastal opak, pak jsem se alespoň svezl.

Bylo teplo, sluníčko nádherně svítilo a my se tedy vydali cestou přes Starkoč na Vrchoviny s povinnou první zastávkou u pomníku padlých z bojů v r. 1866. Každý rok se zde zastavuji při první cestě, obvykle i při posledním výletu. Je to mojí tradicí, dobrovolnou.

Pár fotek ještě následně na náměstí v Novém Městě n. M., zastávky pro benzín u čs. Benzina u Dobrušky. Dali jsme si kávu a vyhřívali se na sluníčku. Pokračujeme dál na Nový Hrádek, posléze na Dobrošov s obvyklou zastávkou u Jiráskovy chaty. Je zde nádherný rozhled po kraji, takže bylo vidět Sněžku a Studniční horu, oboje pokryté souvislou bílou sněhovou peřinou. Proto vždy když fouká vítr, je studený.

Jelo se pěkně, tak ještě Náchod, Hronov a zastávka na náměstí v Polici nad Metují. Cukrárna byla otevřena, nabízela plno laskomin, tak Eva neodolala a mlsala. Po chvíli pokračujeme na Lachov, a přes Českou Metuji a Stárkov mažeme domů. Na první výlet je těch 120 kilometrů celkem přijatelných.

Tak jsme si prima užili středu 8. 4. 2020.

Jarda z Úpice

Pár fotek je zde: https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Prvni_vylet_2020

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Další informace