Motosraz Kateřina u Chotěvic 2007

Kateřina, krásné ženské jméno řeckého původu známé ze současnosti i historie. Kateřina znamená cudná, mravná. Namátkou jmenujme několik známých jmen Kateřina I. Alexejevna – ruská carevna, Kateřina II. Jekatěrina, - opět ruská carevna, Kateřina Aragonská – anglická královna, Kateřina Howardová – opět anglická královna, Kateřina Medicejská – francouzská královna, Kateřina Parrová – opětovně anglická královna, a tak bychom mohli putovat historií a možná i současností.
Svatá Kateřina (Caterina), panna alexandrijská, pocházející z bohaté rodiny, byla dívkou neobyčejně vzdělanou, dokonce tak, že ve svých osmnácti letech dokázala přemoci v učené hádce před císařem na padesát pohanských filosofů a obrátit je na křesťanskou víru. Svatá Kateřina je také obec u Nýrska.

Autokemp Kateřina

Mezi motorkáři je však nejznámější Autokempink Svatá Kateřina u Chotěvic, kde se letos konal již 6. Motosraz příznivců dvou kol, spálených gum, čadících či vonících výfuků, přátel veselí alkoholu, muziky nemravností i všech věcí okolo, podle povahy člověka, přirozené inteligence a nátury.
Celý pátek střídavě pršelo, chvílemi to vypadalo nadějně, jenže motorkáři nejsou z cukru a chromy se vyleští. V pátek jsme se sešli v naší sestavě, tvrdé jádro klubu, nováček Pepík na novém Heru (mimochodem myslím že ta značka znamená Heroický, alespoň výkon tomu nasvědčuje), kluci ze Svatoňovic, a tak jsme vyrazili docela brzy, alespoň podle našich měřítek.

Prvních 200 účastníků dostalo dárek - pivní „pulitr“. Moc jsme se na něj těšili. Když jsme před šestou dorazili, nebylo již téměř kam postavit stan. Nakonec jsme tedy tábor rozbili u lesíka. Místo celkem dobré, jen jsme si v naší naivnosti neuvědomili k čemu ještě bude sloužit, tedy ten lesík.
Nadrženi elánem, touhou po přátelení a radostí z toho všeho, jsme si dali nějaké pití a povzbuzovadlo. Fakt je, že se nám docela pěkně spalo. Sobotní ráno již usměvavé, hlavobolné a žíznivé. To byl asi důsledek spaní pod přeschlými stromy. Žízeň, všudypřítomná a vlezlá. Jenže vyjížďka je již před jedenáctou a s alkoholem nejezdíme. Motorek jelo spousta, Lucka jako vždy fotila za jízdy a tak máme každý svoji akční fotku. Při cestě kolem trutnovského Bojiště to bylo jak na Kateřině. Hromada lidí, stanů a automobilů.

Návrat, přestrojení a hurá na večeři. Večer začíná……… Všichni uondáni, ani s tím pitím to nebylo valné. Docela jsme již uvažovali o tom, že půjdeme spát. Naštěstí pro nás jsme to neudělali. A nebylo to proto, že pobíhala módní přehlídka, boxerský mač, ba ani lesbyshow. Byl to ohňostroj.

Ohňostroj

Sám za sebe mohu říci, že něco tak úžasného jsem v životě neviděl. Hudební doprovod a hra ohně, světel a detonací. Nádhera, škoda, že se to nedalo pořádně vyfotit. V noci se odehrávalo okolo nás milostné drama, nevěra, hádka a tak všechno dokola. V této chvíli vždy toužím být Rambo a dát jim přes hubu, aby toho měli dost. Alkoholem podpořený kretenismus některých jedinců je děsný. To je to, co mě na těchto srazech leze na nervy. I přesto, že pořadatelé dělali co mohli. Neustále odnášeli odpadky, vařili smažili, točili pivo, a dá se říci, stále s úsměvem. Ceny přijatelné, prostředí pěkné, program dobrý. Ono také opět vše ozvučil Ota Lelek, jak je v okolí tradicí.

Ota Lelek

Ráno nádherné. Ti co moc nepili odjíždí brzy, ostatní později podle míry alkoholu. A tak my jsme mohli odjet brzy, oběd jsme měli všichni již doma. Pulzerovi jeli domů dokonce ve třech. Ne že by byla Hana v očekávání. Vezli svého mazlíka v ruksaku. Ale nějak jsem to nevyfotil.
Všechno by ještě šlo, ale ty bolavé nohy. To bude tak na týden. Možná by to chtělo dovolenou. Ale musíme se dát dokupy. Vždyť za 14 dnů jsou podzimní Motodědci. A ty nemůžeme vynechat. Letos pojedeme v silnější sestavě, než jen já sám. A tak přátelé, hurá na asfalt…….Přátelé čekají, obzory na dohled, policajti připraveni tak jako ty dnešní „měšťáci“ v Poříčí. Možná nás i fotili, ale lepší fotka nežli Lucce se jim určitě nepodařila.
O dalším programu se rozhodneme později. V plánu mám ještě jeden výlet a opékání buřtů na Ostaši.To ale asi až ke konci sezony. A pokud by byla jako ta loňská, tak to bude někde koncem listopadu.
Tak nezapomeňte, mává-li protijedoucí motorkář rukou neznamená, že ho bolí. Zdraví Vás – pozdravte taky. Zatím to většinou funguje.

Více fotografií z "Motosrazu Kateřina" naleznete ve forogalerii.

Další informace