Motodědci - Podzim 2007

Všichni jistě chápou, že se jedná o pravidelný sraz těch co mají více než……. a jsou natolik vitální, že stále sedlají své nádherné ocelové oře. Přijíždí sólo, nebo se svým batůžkem, sponzorem, ochrankou, s tím co si pamatuje více než oni, a tak dále. Jsem tady již několik let členem, a tak je to moje privátní akce, nikoliv klubová. Vždy se moc těším, neboť i zde je plno bezvadných přátel se kterými se rád setkávám. Jsou na fotografiích, jmenovat je nemusím, každý z nás Motodědků je zná.

V této době se pomalu vkrádá podzim, počasí obvykle není to pravé ořechové, ve stanu je zima, ale vše se překoná. Fakt jsem ale mrznul. A to máme spacáky s extrémem do -1°C. Tentokráte jsem byl nedočkavý, neboť jsem jel po dlouhé době s Alenou, nikoliv jen sám. Červenokosteleckou skupinu zastupovali přátelé Dáša s Oldou.
Co jsem byl tentokrát ale překvapen, byla celkem malá účast. Jindy zaplněný kemp byl poloprázdný. Faktem je, že počasí nebylo příliš příznivé a Táňa  (mysli Míková) neslibovala nic dobrého. Ale to pravé zdravé jádro nechybělo.
Pohostinství „Pod stanem“ bylo ve své, nebo spíše zesílené, sestavě. Řízky se již smažili a byli jako vždy bezva. Takže honem na stan, pak řízek a pivo. Páteční večer přímo vybízí k několika sklenkám alkoholu. To by tak ani nebylo nic nového, ale Jolka tentokrát přišla s novinkou, tedy alespoň pro mě. RUMOVÁ PRALINKA. Nechali jsme nalít malé štamprle rumu, do druhého „zelenou“. Když mi dávala pod bradu papírový bryndák, znejistěl jsem. Na co, nejsem děcko. Vaším úkolem je ale vypít obě štamprlata najednou. Kdysi jsem viděl krásnou fotku psa co měl v hubě dva tenisáky. Tak co dvě štamprlata. A i přes ten bryndák jsem si pocintal svetr. Večer přišel liják a cedilo až do rána. Zima jak v ruském tanku, americký má možná topení. Jenže nebe je nám motorkářům, na rozdíl od některých sousedů, nakloněno a vyjížďka byla již střídavě oblačná. Po cestě do Rokytnice v Orlických horách jsme sice zmokli, ale jen tak trochu. Na jaře s námi jela Dita, tentokrát přijel Filip, aby se také svezl.
Co tedy bylo báječné, byla silnice Pěčín - Rychnov nad Kněžnou. Přátelé, zejména „kolenáři“, vyzkoušejte ten nový báječný povrch, ty klikatice, je to super. Je vidět, že když se chce umíme udělat super silnici. Nebo je to možná tím, že byla za „evropské peníze“ a oni to třeba kontrolují. Kéž by takové byly všechny.

Návrat do kempu, muzika, prasátko se již otáčelo, pivo bylo, řízky taky a když dojdou je super guláš na spravení chuti. Kluci z Kostelce nám přivezli ukázat „veteránskou sajdu“ co s ní závodí a několik jedinců se nechalo svést. Nádherný zvuk otevřených laufů byl super.
Večer jako vždy skromný ohňostroj. Sobota je již tradičně prima, ale každý se již více šetří. Vždyť v neděli se již odjíždí k maminám, rodinám, vnoučatům a hlavně k pejskům. Ty se svých páníčků taky nemohou dočkat.
Ráno snídaně, balení a loučení. Pár posledních fotek, pokud vám nedojdou baterky jako mě. A to jsem si kvůli tomu koupil nabíječku do auta. Podmínkou je však vzít si ji sebou.
Tak přátelé, za půl roku zase ahoj  …………………………………

Více fotografií z "Motodědků - podzim 2007" naleznete ve fotogalerii.

Další informace