Dovolená 2007 - Jižní Morava

Plánovaná dovolená v Itálii z několika příčin vzala za své. Zvolili jsme tedy alternativu – Jižní Moravu. Abychom měli nějaký cíl, jmenovitě „Motoveterán Muzeum“ v Lesné u Znojma. Známé místo většině motorkářů.

Motoveterán Muzeum

Honza s Martinem vyrazili v neděli ráno z Krupky, my z Úpice poněkud později. Sraz okolo druhé po poledni ve Vysokém Mýtě. Místo zvoleno s ohledem na probíhající výstavu o historii firmy Sodomka a designérských návrhů V. Krále. Nocování v kempu v Litomyšli se vším komfortem, v chatičce. S ohledem na najeté kilometry, příznivé počasí a atakující žízeň jsme zbytek večera strávili v bufetu kempu.
V pondělí ráno jsme nastoupili cestu do Lesné. Počasí příznivé, nádherná krajina kolem nás. Zastávka na oběd v Jaroměřicích nad Rokytnou a pak cíl.

Jaroměřice n. R. zepředuJaroměřice n.R. zezadu

Vranov n. DyjíRestaurace

Ještě navečer jsme uskutečnili výlet do Vranova nad Dyjí, kluci pak vyrazili ještě do Znojma. My jsme zatím s manželkou bužírovali v hostinci.
Na závěr jsme šli okouknout restauraci v bývalém větrném mlýně.

V noci na úterý byl pořádný slejvák a náš nový stan byl ihned při své premiéře pokřtěn. Ale prokázal své nesporné kvality. Ráno táborová snídaně a pak hajdy na asfalt. Vyjeli jsme do Slavonic.

Počasí nám přálo, cestáři již méně. Rozbité silnice, někdy spravované novou progresivní metodou bli…, tedy zvracením asfaltu s drtí přímo na pomyslné neduhy silnice. Naprostá lahůdka pro cyklisty a motoristy. Vše jsme ale překonali, vypořádali jsme se, někteří více jiní méně, s pořádnou porcí oběda v Jemnici, návrat a večeře v hostinci obce Lesné. V noci již tradičně liják a ráno olověná obloha ve všech směrech.

Slavonice

K tomu telefon z domova a pokračování dovolené bylo jasné. My jsme se vydali směrem k domovu, kluci k babičce na Strakonicko.

Po cestě oběd ve Ždírci nad Doubravou a sprcha za Hradcem Králové. Voda a kroupy. Jelikož jsme byli docela blízko sídla Motoklubu Black Knights odbočili jsme pro poskytnutí azylu tam. Při kafíčku a příjemném povídání s „Medvědem“ a Hankou se počasí vydovádělo a domů jsme dojeli již celkem v pohodě.

"Medvěd" a Hanka

Sice mokří a špinaví, ale přece jen v pohodě. Musím říci, že největší radost měla naše Katuška. Jak dopadli kluci přesně nevíme, ale jistě dobře. Honzova navigace je neomylná a spolehlivá. Tak nám skončila plánovaná dovolená již po třech dnech. No ale něco vymyslíme.
Více fotografií z naší dovolené naleznete ve fotogalerii.

Další informace