Motorkářské požehnání po 7., aneb jedeme do Vrchlabí i pro potěchu duše

Je to naším pravidelným zážitkem posledních let. Výlet do Vrchlabí na motorkářské požehnání. Byť řada z nás není věřícími, přece jen něco pro svoji ochranu a bezpečí udělat musíme. Ta trocha rozjímání nikomu jistě neuškodí a navíc to bývá pěkný výlet. Setkáváme se, jak je pravidlem, na čs. Autorest v Úpici na Sychrově. Krátce po deváté se vydáváme na cestu. Je nás tentokrát více než obvykle, již 21 motorek s přáteli. Klasickou cestou kolem Úpy se dostáváme do Trutnova a po pár kilometrech přibíráme v M. Bukách Endyho. Kolona 22 motorek se přesunuje do Vrchlabí za neustálého fotografování Lucky s Martinem. Jak píše Mikeš, zasluhují naše ocenění svoji parádní disciplinu.

Ve Vrchlabí je již živo a pořadatelé bezvadně organizují vjezd na náměstí a do přilehlých zámeckých prostor. Pobíháme mezi motorkami a hledáme další známé tváře.

vlevo včera - vpravo před lety

Netrvá dlouho a přijíždí celá ekipa z Tanvaldu. I přesto, že jsme je již dlouho neviděli, poznáváme se. Dámská část je stále tak pěkná, a chlapi i přes své fousy jsou skoro stejní.
Bloumáme po náměstí, někteří ochutnávají klobásky, Lucka s Martinem mlsají trdelník, pohoda. Na jedenáctou opouštíme naše stroje a přesouváme se po svých do kostela Sv. Vavřince. Kostel je zcela zaplněn motorkáři, mezi námi se sem tam protáhne i civilista. Posloucháme Slovo Boží, pomodlíme se a prosíme o pomoc a bezpečnost na našich cestách. Po chvíli se vracíme opět na náměstí. Kde jsou ty doby, kdy jsme zaplnili náměstíčko před kostelem a mysleli si co je tady motorek.
Nastává společná cesta do Špindlu a výjezd na Špindlerovku. I když ne všichni s námi jeli, je i tady parkoviště zcela zaplněné.
Po krátké pauze na pár fotek se vracíme zpět. Několik našich členů již omdlívá hlady a tak je cíl dán. Vandrák zná prima hospodu, kde se výborně vaří. Tak tedy jede se tam. Ještě benzín na cestu a po chvilce míjíme několik hospod s nabídkou obědů, ale my máme vytipováno.

Jirka razí první dovnitř, ostatní po chvilce. Pak jsme zjistili proč. Kuchař z radosti, že bude vařit jen dvě jídla zavýskl a rozpálil plotnu. A tak Jirka s Oldou měli oběd brzy. Když pak kuchtík viděl dalších deset lidí, zřejmě vyskočil oknem z magacínu a prchl. Narychlo budili pokojskou, aby honem něco ukuchtila. A tak ostatní čekali snad hodinu na oběd. A to si skoro všichni dali nějaký plněný bramborák. Takže příště vybrat něco rychlejšího.

Pár se jich vrátilo na náměstí kde probíhal program. Ostatní se dali na cestu domů. Jen z doslechu mám, že se na výjezdu trochu postrčili a Hynek si tam lehl. Vzhledem k tomu, že již nám dal odkaz na stránky, se nic nestalo a doufám, že i motorky mají v pořádku.
Krakonoš může být rád že vše proběhlo v pohodě, nikomu se nic nestalo, příroda neutrpěla žádnou újmu a Trautemberk pro samý randál ležel v posteli a Hančí mu vařila bylinkový čaj. No a hajný? Ten s Kubou celý ten cvrkot pozoroval. A tajná zbraň Krakonoše?  – tajný agent Sojka vše dokumentovala a hlásila. Však to znáte „udávat se nemá, ale hlásit se to musí!“. A tak to má být.
http://www.detskepohadky.cz/pohadky/krkonosske-pohadky/jak-trautenberk-lovil-v-krakonosove-reviru

My jsme si dali na náměstí pivo bez piva, provoněli ovzduší doutníkem. Tedy jen já s Méďou. Chvilku posloucháme kapelu Vaťák, která to válí až se jim na podiu hulilo od zesilovačů.
Dpíjíme, dokuřujeme a vyrážíme k domovu, jen Léňa se Lvem ještě zůstávají.
Je po šesté a jsme doma.  Klobásky na grilu čekají, ale ne na mě. Tak si dávám zbytek piva a chleba s tvarohem, pouštím televizi a unaven klimbám v křesle.
Ale bylo nám pěkně. Na rozdíl od Úpice nám nepršelo za celý den ani jednou. Nepočítám těch deset kapek při návratu ze Špindlerovky. Tam mají mraky nějak blíž k zemi.
Zažili jsme prima den s prima přáteli. Nelze si přát nic jiného, než aby jich bylo ještě hodně před námi.
A vy, kteří máte chuť se svézt s námi, přijeďte. Nepotřebujete nic jiného než motorku. Jo, a sledovat naše stránky. Ne všechno je tam zveřejněno s dostatečným předstihem.
Mějte se prima.

Jarda z Úpice

Více fotografií naleznete ve fotogalerii.
od Hynka http://hynekj.rajce.idnes.cz/
od Mikeše http://mikesch.rajce.idnes.cz/Vrchlabi_8.5.10/
od Tridaca http://tridac.rajce.idnes.cz/

Další informace