Sobotní výlet, aneb chvilka strávená s prima přáteli

Honzu z Krupky zaváli povinnosti až do Dvora Králové a tak jsme dali rande v Úpici. Páteční večer strávil při ochutnávce nového dvorského piva Tambor.
V sobotu ráno jsem netrpělivě stepoval okolo brány a čekal modrou Suzu, která s vrněním přiveze Honzu. S Milanem svatoňovickým jsme byli domluveni na desátou. Přijel i s Hančou. Chvilku jsme poseděli u kafíčka a trochu klábosení. Celou dobu jsem přemýšlel, kam se pojedeme podívat. Nakonec nás z toho vysvobodil Honza přáním podívat se na přehradu Les Království.
A tak po natankování na úpické pumpě vyrážíme zase směrem, odkud Honza ráno přijel, na Dvůr Králové. Po chvilce přijíždíme k přehradě, okolo které je již celkem živo. Sice motorkáři jsme jediní, ale cyklistů tam bylo plno.

Oproti mé poslední návštěvě se hodně změnilo. Po pravém břehu vykáceli ten nepěkný porost a tak je krásný výhled na přehradu. Místo parkoviště vznikla pěkná zelená plocha s odpočinkovým místem, lavičkami a stolem. To se zřizovatelům opravdu povedlo.
Pár fotek a popojíždíme dál. Tentokrát je naším cílem Zvičina. Poslední dobou oblíbené místo turistů i moje. Okolo kiosku plno lidí, vesměs tedy opět cyklisté. No ale nějaká motorka se již objevila a nakonec jich tam malá řádka stála.

Protože bylo už po poledni, vyhlídková místa jsme obešli, ale pro opar jsme houby viděli, tak hurá na oběd do restaurace. Z venku to vypadalo, že tam budeme sami, ale hospoda byla plná. A tak jsme na ten náš Segedín čekali docela dlouho. No ale s přáteli čas letí jak splašená mrcha, a tak to ani nepřijde.
Po hodince pokračujeme směrem na Pecku, kde před restauracemi stálo několik motorkářů, projedeme útulným náměstím a pelášíme na Novou Paku. Na parkovišti se rozloučíme s Honzou, který má před sebou další dvoustovku a my se dáváme směrem na Trutnov. Plandáme se padesátkou přes tu směsici nekonečných vesnic Kalných, Olešnic, Chotěvic. Hrůza. Nakonec to vezmu, to aby Milan poznal pár silnic navíc, přes Staré Buky na hlavní do Žďáru a přes Střítěž a Studenec do Úpice. Zakotvíme opět u nás, dáváme si odpolední kafčo, chvilku se vrtáme v Milanově motorce (trochu ho občas pozlobí blinkry) a pak už se loučíme.
Strávili jsme pěkné odpoledne, ujeli pár kilometrů, popovídali si, udělali pár fotek a tak se tedy o tom s vámi dělíme.
V neděli, protože bude určitě pěkně, ochutnáme asi v Nováči letošní zmrzku. O tom ale psát nebudeme. To je stará ohraná deska.
Tak tedy přátelé, užívejte pauzy mezi sopečnými mraky, nevíme, kdy na nás dojde taky.

Jarda z Úpice a přátelé

Více fotografií naleznete ve fotogalerii.

Další informace