Motožabák a Ratibořice s veterány

Další ročník Motožabáku jsme nemohli vynechat. Vloni to propršelo, a když jsme tam byli, byli jsme téměř sami.
Letos se počasí umoudřilo a bylo hezky. Také to bylo hned znát na účasti.
Nejprve jsme však jeli do Hronova, kde jsme posbírali s Endym pár bodů do soutěže Motokrupka. Stihli jsme i parní vláček, který toho dne jezdil mezi Policí n. M. a Jaroměří. Pár fotek kolem kostela a již pelášíme do Dolní Radechové. Motorek zde bylo plno, chyběli však nějací veteráni z řad čtyřkolových vozidel.

Srovnali jsme se mezi motorkáře a krátce čekali na vyjížďku. Tentokrát se jelo kamsi nad Náchod, neboť část silnice v Radechové je stále uzavřena. Napojili jsme se tedy na konvoj a společně jeli do Náchoda. Zde pokračujeme opět na Českou Skalici a následně do Ratibořic. Veteráni dorazili již před námi a pěkně se srovnali před zámkem. Sluníčko svítilo, všude se promenovalo plno účinkujících v dobových oblecích a plno diváků.
Běhali jsme tedy mezi těmi krasavci, vzdychali nad každou tou nádherou a fotili.
Pak jsme již nasyceni podívanou chtěli nasytit i žaludky něčím dobrým, tak hajdy do Nováče, kam také jinam. Jeli jsme tedy na naše obvyklé místo na náměstí. Dali si kávu, někteří ještě mlsali a lenošili jsme na sluníčku. Nakonec jsme jeli naší oblíbenou trasou zadem kolem památníku bitvy z 1866 a domů. Najeli jsme pár kilometrů, ale v pohodě. Tak jako vždy.

Další informace