V Listopadu na cestách

Listopadová sobota a neděle.

Počasí je přívětivé a tak nezbývá než využít každé chvilky pro regeneraci mozkových buněk. A motorkáři regenerují jízdou.

Vyjíždíme nejen kvůli regeneraci, ale i z potěšení krásného podzimu. Využít příležitosti prodloužené sezóny.

Listopadová sobota.

V sobotu jsme se tedy vydali na nedlouhý a několikrát absolvovaný okruh. Směrem na N. Město n. M., hostinec na Sendraži, kde jsme se trochu slunili na sluníčku a popíjeli kávu. Sedělo se celkem příjemně, i když sluníčko velkou sílu nemělo. Po chvilce jsme pokračovali dál s maličkou zastávkou u salaše v Bydle. Pastvina byla krásně zaplněna vším možným zvířectvem, které tam pěstují. Zejména jsme úplně očarovali malinké selátko vietnamského vepře, které nás celou dobu pozorovalo. Nejraději by asi jelo s námi.

Pokračovali jsme po nové silnici přes N. Hrádek na Dobrošov. Tady bylo pár turistů, ale zejména rodin s dětmi a pouštěly draky. Sice ty moderní, ale přece jen. Vzpomínal jsem na doby, kdy jsme každý doma smolil hvězdici, nebo draka a lopotili jsme se s jejich uschopněním k letu.

Sluníčko pomalu zapadalo a tak jsme mazali domů. Hezky jsme se svezli s přáteli, ani nijak nemrzli.

Listopadová neděle.

Neděle byla na předpověď mnohem příznivější, tak jsme se v poledne, v mnohem větší sestavě, sešli na čs. Autorest. Měl jsem připraven plán výletu, tedy pokud by chtěli jet tuto variantu. V plánu byla návštěva zámku Hrádek u Nechanic, bojiště z r. 1866 na Chlumu a přes Hořiněves na Dvůr Králové a domů. Většina však projevila chuť navštívit Bikerscrown v Chlumci n. C., a tak jsme tedy jeli tam.

Vzali jsme to po hlavní silnici přes H. Králové, abychom se nezdržovali po okreskách. V Chlumci jsme se zdrželi něco přes hodinu. Kde kdo si něco koupil, abychom tam nejeli nadarmo. Obchod je naplněn zbožím, a to tam nemají zdaleka všechno. Vyhlédl jsem si novou přilbu, s vyměnitelnou vložkou. Bohužel na krámě byla jen malá velikost, tak jsem ji ani neozkoušel.

A abychom také něco viděli, jeli jsme tedy na zámek Hrádek u Nechanic, s pokračováním po plánované trase přes Chlum. Silnice z N. Bydžova nic moc, skákali jsme tam jak blechy po zádech. V Nechanicích jsem jel podle ukazatelů, ale nakonec se ukázaly jako trochu zmatečné a místo hrádku najednou koukám, Roudnice. Ta je přece na hlavní silnici na Poděbrady. Tak jsme opět dojeli na Hradeckou a jeli již tedy na Jaroměř. Abychom si někde dali kávu, zastavili jsme v motorestu Arcus u Černožic. Káva byla dobrá, pohár co si daly děvčata obrovský a dobrý. Museli jsme s Jirkou dojídat.

Nasedáme na motorky, je skoro půl páté a smráká se. Domu dojíždíme pomalu za tmy a chladnějšího počasí. Sluníčko hřeje, ale jakmile zaléhá do peřin je chladno. Nicméně jsme se pěkně svezli, i když jsem měl vztek, že jsem netrefil na Hrádek. Tak snad to ještě letos to pořídíme. Listopad má být pěkný a teplý.

Tak uvidíme.

Jarda z Úpice

Další informace