Co bude v roce 2015?

Je to sice jen pár dnů od začátku roku, ale možná nás dělí jen málo dnů než vytáhneme motorky, možná budeme čekat dlouho. Kdoví. Předpovědi počasí se mění hodinu od hodiny, už ne den ze dne, jak by se alespoň dalo předpokládat. Chvilku sněží, vzápětí prší... A v roce minulém jsme již jezdili od února.

Možná se bude zdát, že je ještě na všechno dost času, ale to nevadí. Kdo je připraven, nebývá zaskočen. Můžeme plánovat kam by mohly naše stopy směřovat, kam by bylo možno se podívat, nebo jakou akci navštívit. Samozřejmě je na nás připraveno plno nástrah, které naše plány mohou zmařit. Od počasí, zdraví, nebo nemocné techniky, po pracovní vytížení, rozkutálené finance a rodinné trampoty.

Za léta našeho působení na silnici jsme mnoho míst navštívili, mnohé viděli, ale máme také spousty rezerv. Někteří se tedy vydávají stále dál, do vzdálených míst, aby nemuseli kroužit stále jen kolem "komína". Je hodně těch, kteří se neodvažují na daleké cesty, ať již je důvod jakýkoliv. Patřím mezi ně. Cestuji tedy zejména po Česku, občas zajedeme k sousedům do Polska, nebo bývalého NDR. Máme trochu rezervy i na Slovensku. Byli jsme samozřejmě i v Alpách. Rád bych se tam opět podíval, ale.... Máme doma pejsky, vlastním motorku, která bude za chvíli patřit mezi veterány, oba jsme již v důchodu a tak těch PROČ je hnedle několik. Máme řadu akcí, kde bychom neměli chybět. Ať již Motorkáři v jedné stopě, tedy Motodědci Kostelec nad Orlicí, tak i Motodědci nad 60 let.

Přesto jsem si hrál s návrhy cest, ať již jednodenních, tak i na několik dnů. Jestli některé využijeme s přáteli, nebo jen sami sólo je jedno. Možná někomu poslouží jako námět na jeho cestu. Lze si podobným způsoben naplánovat jakýkoliv výlet, nebo jakoukoliv cestu. Lze upravit i ten náš návrh podle svého. Ne všichni budou odjíždět a vracet se do Úpice. A pokud zůstanou návrhy nevyužity, ani tak se nic neděje. Je to jen na každém z nás.

Mám jich připraveno několik, pár jich ještě přibude, pár akcí je v našem Kalendáři akcí. O mnohých loňských se lze dočíst na těchto stránkách, fotky jsou všechny na Rajčeti.

A jak jsem již před nedávnem psal, očekávám návrhy i z vaší strany. Pak budete mít možnost navštívit společně s kamarády místa, která považujete za svá.

A o tom všem je to naše motorkaření.

Jarda z Úpice

Další informace