Po Zimě opět na silnici, aneb zahájení sezóny 2015

Nedá se nic dělat, jednou se začít musí. Tak tedy 21. února to u mně začalo. Ráno jsem si dojel autem do H. Králové do prodejny Moto Havrda pro pneumatiky. Tentokrát jsem zvolil Dunlopky. Prý jsou lepší než Continentalky. Tak uvidíme. Cena je téměř stejná, desén se zdá lepší. A jsou z Japonska, na rozdíl od asijských Conti.

Odpoledne volal Cynda, co takhle zdolat pár kilometrů na motorce. Dali jsme se, jak tedy velí moje tradice, na kávu do Nováče. Moje obvyklá cesta je přes Vysokov, se zastávkou u pomníku padlých z bojů v roce 1866. V Nováči jsem chtěl omrknou Truckova mazlíka ze stáje H-D, ale nějak jsem netrefil garáž. Z minula si pamatuji pouze to, že měla červená vrata.Na náměstí bylo pár motorek, ale u konkurenční kavárny, než je naše oblíbená cukrárna.

Dali jsme si oblíbeného "turka" a Cynda si zamlsal.

Seděli jsme na sluníčku a bylo příjemně. Domů jsme jeli přes Velkou Jesenici, abysme zkontrolovali opravenou silnici. Hnusné kostky jsou pryč a místo nich je skvělý asfalt. A pak že to nejde. Škoda že to tak není všude.

 Za necelé dvě hodiny jsme byli doma. Žádné velké vedro nebylo, ale dalo se to přežít, protože i krátké svezení je balzám na motorkářskou duši. Tedy i na mojí, pokud si někdo myslí, že nejsem motorkář.

Ujeli jsme jen 65 kilometrů, motorka radostně bublala, a my měli radost, že jsme načli novou sezonu, tu 2015. Cynda tedy již o týden dříve, já nyní. A tak to má být.

Teď již nezbývá než si přát, aby vyšlo počasí a my mohli jet na výstavu motorek do Prahy na motorce. Protože to nemá chybu. Vloni jsme jeli s Mikešem a byli jsme nadmíru spokojeni. Předpověď počasí sice není nijak optimistická, ale kdo ví...

Jarda z Úpice

Další informace