Po deváté v Josefově na Motomši

 Již 9. Ročník Motomše v Josefově.

Již po několik let jezdím do Josefova na akci pořádanou motoklubem K 1400 a Českými Vulkanýry, BIKER´S HOLY MASS. Je pravidelně ke konci sezóny jako poděkování všem, kteří bdí nad našimi cestami, pro Anděle strážce co musí nalétat tisíce kilometrů někdy i docela rychle, a pro naše stroje, které se musí řítit tam, kam my chceme.

9. Bikers Holy Mass Josefov

Sezóna sice ještě nekončí, ale dobré vůle není nikdy dost. A tak začínáme mší na začátku roku, a tady končíme. Letos jsme těch mší absolvovali několik, zapálili i svíčku v katedrále v Hejnicích. Musím to zaklepat na dřevo, ale i přesto, že jsme dosud najezdili stovky kilometrů, nesetkáváme se s nehodami, nesetkáváme se ani s agresivními a ohrožujícími motoristy, ani my jsme dosud nikomu nezkřížili cestu. Máme i štěstí na policii, protože vidět je na ulici je unikum. A to je také dobré, protože jezdit vždy předpisově ani nejde. Naše stroje, až na drobné zádrhely fungují dobře. Dodržují pitný režim a tak jsme každou chvíli na pumpě pro benzín.

Jezdíme poslední dobou v jakési ustálené partě, v pohodě s pohodovými lidmi. Protože pohodová parta je polovina úspěšného výletu. Náměty se mi vyčerpávají, nebo skoro vyčerpaly, ale ono je to celkem jedno, jestli tu trasu jedete poprvé, nebo poněkolikáté. Hlavní je, že je to prima výlet. Když se vyvede i počasí, pak to obvykle nemá chybu. A pokud máte dobrého sponzora, pak již vůbec….

A za to vše se přimlouváme v chrámu božím, byť jsme všichni ateisté. Ono trocha pokory nikdy neškodí.

Ráno bylo takové dušičkové, pošmourné, ale během času vysvitlo sluníčko a udělalo se krásně. V Josefově bylo plno motorek, známých a přátel na strojích všech možných značek. Setkáte se s těmi, které třeba celé léto nevidíte. Pan farář měl sekundanta z Malých Svatoňovic. Jirka s Evou se s ním znají. Ostatně je to motorkář také, jestli se nemýlím.

A tak jako člověk potřebuje duševní potravu, tak potřebuje i tu tělesnou. Jeli jsme tedy zakončit ten sváteční den na Sendraž. Dobrý oběd završil prima sobotu a tak nezbylo než mazat za svými povinnostmi domů. Protože v neděli nás čeká výlet. Slibují nádherné počasí.

Myslím, že takto to má být.

Jarda z Úpice

Další informace