Motosraz na Novém Hrádku a na Merklově statku ve Skaličce

Nový Hrádek a Merklův statek v jeden den.

Sobota 27. dubna měla ve svém repertoáru dvě akce, teda v naší blízkosti, jinak jich bylo požehnaně. To ostatně vše zjistíte na www.motorkari.cz . Tak jsem měl dilema kam se vydat. Během týdne bylo nádherné počasí, ještě v pátek to bylo pomalu na koupání. Ještě večer svítily hvězdy. Ale ta předpověď byla síla. Doufal jsem, že to neuhodnou, jak to bývalo obvyklé dříve. Ale ráno bylo zakaboněné, mraky se válely pomalu po zemi, jen na štěstí nepršelo. Od rána jsem sledoval kdejaké stránky s předpovědí. Nakonec jsem usoudil, že zmoknout bych nikde neměl.

Tak kam vyrazit, na Nový Hrádek, nebo na Merklův statek. Sledoval jsem webovou kameru na Novohrádeckém náměstí. Mraky se válely kolem Hrádku, náměstí bylo prázdné, ale kolem půl jedenácté se objevilo pět motorek. Tak jedu tam, třeba se tam potkám s vnučkou, jako vloni. To mě motivovalo nejvíce. Směrem k H. Králové bylo nebe mnohem příznivější. Co dělat, stihnu tedy oboje.

Přes Nováč se nějak nedá jet, tak mažu přes Dobrošov, ale trvá to o něco déle. Silnice byla vlhká, místy ještě zbyly nějaké loužičky. Mši jsem již nestihl. Nejsem zrovna věřící, byť jsem pokřtěný v katolickém kostele, ale člověk má být s těmi nahoře zadobře.

Tak jsem se prošel mezi motorkáři a potkal jsem je Toshu, který rovněž vyrazil do Hrádku, jako každý rok. Bylo to přece jen znát, že počasí udělalo svoje.

Dám si tedy na rozmrznutí kávu a domácí buchtu, tu s povidly, tu mám nejraději. Po necelé hodince startuji, jedu směr Skalička.

Díky uzavírkám v Nováči a Dobrušce se motám všelijakými hačaperkami, ale navigace se snaží mě navést na správnou cestu, ale občas mě upozorní pozdě, tak docela často slyším „přepočítávám“. Jen přepočítávej. Nakonec jsem ve Skaličce, před statkem. Je za dvě minuty 13 hodin a všichni se chystají na vyjížďku. Pozdravím se jen se Šéfíčkem a budu čekat na jejich návrat z Chlumu. Byla mi celkem zima, a na Chlumu jsem jen letos již byl dvakrát.

Tak chvilku okukuji zbylé stroje, dávám si čaj a čekám. Netrvá dlouho a jsou zpět. Tak trochu pokecám s Méťou a po třetí hodině se vydávám k domovu. Jedu na Josefov a zkratkou přes Újezdec na Hořičky a domů. Sice nebylo žádné teplo, ale i tak jsem se prima svezl. Nezmokl jsem.

A tak to mý být přátelé.

Užívejte jak se co dá.

Jarda z Úpice

Pár fotek je zde  https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Novy_Hradek-Merkluv_statek

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Další informace