Lesopark Horka

Výlet do Lesoparku Horka.

Měl jsem stále v patrnosti návštěvu tohoto místa, ale nějak mě odrazovalo to, že po deštích bude v lesíku bláto. Až teď, kdy sluníčko nemilosrdně pere a vše je opět parádně vysušené bude to to pravé. Tak jsem se tam tedy vydal. Jel jsem sám. Středeční Pekelné doly nakonec nevyšly, spolucestovatelka Eva měla nečekané povinnosti a samotnému se mi nechtělo, byl jsem tam již mnohokrát. Dnes jsem teda realizoval Golf Ještěd ve Světlé pod Ještědem. Zde jsem dosud nebyl a musím říci, že by člověk o něco málo přišel.

Jel jsem klasickou cestou přes Lázně Bělohrad, Sobotku až do Mnichova Hradiště. Tady jsem dotankoval do plna. Pak jsem se prosmýkl rozkopaným městem a kolem zámku mazal na Český Dub. Silnice byla docela pěkná jen místy o něco horší. Jelo se krásným údolím podle Jizery a následně podle řeky Mohelky. Kolem bylo plno stromů a jen sem tam stavení. Paráda. Z Č. Dubu jsem kousek pokračoval směrem na Osečnou. Původně jsem chtěl jet přes Světlou p. J., ale pak jsem zvolil trasu na Liberec, přijedu tak hned ke golfovému areálu. Také to tak bylo, jenže je rozdělaný mostek, tak jsem nechal motorku na parkovišti přes silnici a šel pěšky. Musím podotknout, že to bylo asi 300 metrů až k tomu lesíku.

Prošel jsem několik cestiček, vyfotil atrakce, aby případní zájemci viděli co vše je možno s dětmi navštívit. Domů jsem pokračoval zpět na Č. Dub, tady jsem zaparkoval a v místní restauraci Koruna si dal velmi dobrý oběd za celkem lidovou cenu. Porce jak hrom.

Pokračoval jsem do Hodkovic n. M. a okolo hradu Frýdštejn na Malou Skálu, Ž. Brod, Semily a Vrchlabí domů. Ve Vrchlabí již mají silnici opravenou, je to paráda.

A tak jsem se prima svezl. Počasí přálo, tak co si přát víc.

Jarda z Úpice

Pár fotek je zde: https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Lesopark_Horka

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Další informace