Babí léto, aneb v sobotu a v neděli v sedle

Je polovina září, v pátek jsem se vrátil z výstavy v Poznani. Výstava zaměřená na balení zboží, tedy nic pro motorkáře. Zmiňuji se jen proto, že jsme v neděli potkávali tolik poláků na motocyklech, že je snad museli rozdávat zadarmo. Tolik cruiserů tam přibylo během krátké chvíle. Přiznám se, že jsem jim záviděl. Já na výstavu, oni na výlet.

PoznaňPoznaň

Vrátil jsem se v pátek večer a ani jsem nemohl dospat soboty. Dopoledne hraní s řetězem, odpoledne hurá na asfalt. Jelikož mám všechno okolo projeto několikrát vyrazil jsem do Ratibořic. Údajně tam měl být nějaký balonový sraz. Balón nikde žádný tak jsem jel na Nové Město n.M.. Stavil jsem se na místním letišti a tam bylo rušno….Samé letadlo, parašutisté. No prostě stále na co koukat. Letadla jsou totiž mojí druhou vášní. Být mladší tak mám i letecký průkaz. Nebylo by nic krásnějšího než na krásné motorce přijet k letadlu, přehodit helmu a odletět. Bohužel jsem nenašel baterky do foťáku a tak nemám žádnou fotku. A byly by moc pěkné. Všude plno báječné techniky. Snad až jindy. Po návratu mě čekal u brány kolega Milana a tak jsme domluvili výlet na neděli.
K mému překvapení přijel i s manželkou Hankou. Určitě z ní bude rovněž motorkářka, i když jen ve funkci batůžku. Nemohou však všichni jezdit vepředu.
Měl připravit cestu, ale nakonec to jako vždy odbil tím, že to nikde nezná. Vzali jsme to tedy na Trutnov, Svobodu n.Ú. a Horní Malou Úpu, známou pod názvem Pomezní Boudy. Tam jsme přisedli k občerstvujícím se motorkářům, dali si „turka“, Hanča ještě kouzelně vypadající a určitě chutnající knedlíky s borůvkami. Nebýt po obědě byli i moje.
Kolem chodil jeden z příznivců motorkářů a fotil……. Doufám, že i jemu se splní sen a rozšíří naše řady. Jako se to povedlo nám.

Pomezky

Pak jen letmá kontrola na čáře a šupem dolů z hor. Nádherná klikatá horská silnička, pěkný výhled, který zažijete jen na polské straně. Tam jsou Krkonoše strmější než u nás. Aby toho nebylo málo jel jsem na Kamenou Góru, potom lehce doprava na Krzesow. Je tam krásný klášter a katedrála zasvěcená Panně Marii. Zrovna je vše v rekonstrukci, takže v celé kráse to uvidíme až za rok.

Klášter a katedrála

Z Krzesowa je to krásnou lesní silničkou do Lubawky jen kousek. Všude samý houbař, je to jejich vášní jako u nás. Na přechodu už najeli na Schengen, neboť už nechtěli vidět ani doklady. Mají rozum, motorkář než všechno vybalí, tak zdržuje všechny okolo. Nakonec se stejně vždy vyklube že je to on, nikoliv asijský emigrant. Koneckonců ti kluci z Asie by tu motorku ani neudrželi. Proto všichni jezdí na 50tkách skútrech. Domů jsme dojeli v pohodě, já jsem ještě stihl procházku s Ketynkou, večeři a psaní tohohle miničlánku. V televizi není nic, tedy standard. Jo a ještě jsem stihl napsat svým kamarádům. Na to se nesmí zapomínat. Může se stát, že nebudete mít napsat komu, nebo že nebude již nikdy moci psát. Takový je život.
Jo abych nezapomněl. Koupil jsem si v Krzesowě Motlitbu řidiče. Nejsem sice věřící, ale někdo tu ochranou ruku nade mnou asi drží. Tolik kravin co jsem doposud provedl a stále to vždy dopadne dobře. To není náhoda.
Tak Vám ji opíši, nebo vyfotím. Alespoň pro zamyšlení.
A všichni svatí nechť nás opatrují. Zejména Sv. Kryštof, náš patron.

Motlidba

A tak tedy, vzhůru na asfalt. Babí léto končí ve středu. Alespoň podle prognózy. Ale doufám, že Taťána (mysli Míková) zase splete, jako už několikrát.

Více fotografií z "Polska 2007 " naleznete ve fotogalerii.

Další informace