Chopper Start 9, aneb "Po roce opět ze Stéblové do Stéblové"

Loni na jaře jsem absolvoval jednu vyjížďku, kterou pořádal H-A-D, jinak Roman z Pardubic. Jelikož se mi velmi líbila, řekl jsem si, že se musím někdy znova přidat a musím konstatovat, že za 6 vyjížděk, při kterých jsem chyběl, se značně změnil počet motorek, které byly ráno zaparkovány před moto hospůdkou ´´U ROHATÉHO KOLA´´. Jak mi později sdělil Had, tuto vyjížďku absolvovalo 62 motorek…Jak je u Hada zvykem, trasu měl perfektně připravenou a zajištěnou, i když ji musel na poslední chvíli korigovat, kvůli pardubickému maratonu a několika kilometrům, totálně zdevastovaných silnic. Specifikum těchto vyjížděk je, že se vyhýbají hlavním tahům a leckde se jede i po horších silnicích, jejichž kvalitu si vynahrazujete krásnou přírodou v nepoznaných koutech naší vlasti.

Minulou vyjížďku jsem absolvoval s Kozlem a Vacou (chyběl), tentokrát se přidalo víc kamarádů  i když jsme se s některými sešli až ve Stéblové. Z Rychnova (Dáša letos poprvé se mnou!!! 1)a okolí jsme jely čtyři motorky. Ve Stéblové čekaly další dvě. Cesta do Stéblové proběhla v pohodě, zima trošku zalézala za nehty, ale svítilo sluníčko, což byla předzvěst krásného dne.
Pozdravy s kamarády, okouknutí motorek, pár fotek a už se nasedá a vyráží směr Bylany, kde sídlí fa  Motobikes. Prohlédli jsme si nabízené motorky i oblečení, pokouřili, někteří dali kafčo a pokračovalo se dál. Roman se tentokrát zaměřil na přehradu Seč. Viděli jsme ji snad ze všech stran a musím říct, že okolní příroda je krásná a taky jsem stíhal obhlížet rybářské úseky, které v budoucnosti určitě navštívím a vyplením J. To je vtip, patřím k rybářům, kteří ctí pravidlo ´´chyť a pusť´´ (a někdy sežer)!!! JA když už jsme u jídla, další zastávka byla obědová v jedné celkem hezké restauraci. To co nás čekalo, některé naštvalo tolik, že odjeli. Jedna část motorkářů byla po obědě, jiní ještě neviděli servírku, aby si objednali pití a jídlo. Servírka to prostě po obsloužení cca 30 lidí vzdala s tím, že nestíhá a stáhla se za bar. Tam se utvořila fronta lidí, kteří objednávali jídlo a čekali na jeho vydání, prostě se z pěkného penzionu stala samoobsluha. I my jsme vystáli frontu. Kuchyň to na rozdíl od servírky stíhala celkem slušně, takže asi po 90 minutách jsme se cpali, někdo řízkem, další gulášem či svíčkovou. Kozel při konzumaci řízku konstatoval:´´maj to celkem dobrý, akorát by to mohli alespoň trochu ochutit´´! Mně guláš chutnal, ale svíčková byla, údajně, také ´´bezchuťová´´. Ale zpět na silnici. Pokračujeme krásně se klikatícími, bohužel dost děravými, silničkami až najedeme na lepší a dorážíme k další moto prodejně v Rabštejnské Lhotě. Odsud jsem měl minulé dvě motorky, tak jsem si nostalgicky zavzpomínal…Jelikož se naše skupina roztrhla, rozhodli jsme se, že nebudeme pokračovat dál s Hadem, ale dohoníme kamarády, kteří na nás čekali v Pardubicích. Sešli jsme se v Steak baru u kruháku na konci PU. Tam jsme spáchali smrtelný hřích a nechutně jsme se ´´přežrali´´. Pravda, ceny jsou trošku vyšší, ale jídlo výborné a obsluha excelentní! Cesta z Pardubic proběhla bez problémů. Rozloučení s kamarády zatroubením, zamáváním a už jsme zase doma…
Díky všem za krásný výlet a společnost. Hadovi a Daronce zvláštní pochvala za organizaci!!

Pár odkazů
http://mikesch.rajce.idnes.cz/H-A-D_17.4/#album – fotky Mikeše
http://nickson.rajce.idnes.cz/14._Vyjizdka_Chopper_start_9/ - fotky Petra
http://www.urohatyhokola.cz/ - motoshop a restaurace U Rohatého kola
http://www.motobikes.cz/cs/kontaktni-informace -  motoshop v Bylanech
http://www.motocentrum-tass.cz/uvod/ - motoshop v Rabštejnské Lhotě



 

Další informace