Trocha bilancování před koncem roku

Konec roku je teprve před námi, ale trocha bilancování neškodí.

Je neděle, den po devátém setkání členů a příznivců Motoklubu Úpicko v hostinci na Bohdašíně. Sešlo se nás trochu méně než obvykle, ale je to teprve deváté setkání. Třeba to jubilejní desáté bude lepší, anebo i konečné. Venku chumelí a tvoří se malá sněhová peřinka. Je nejvhodnější čas sednout k PC a trochu bilancovat.

Uvědomil jsem si, že vlastně náš motoklub zaznamenal letos již desáté výročí, nebo alespoň naše internetové stránky, kde se vlastně naše činnost prezentuje.

Při drobné přípravě jsem jen tak odhadl kolik, že jsme to výletů asi podnikli. Mám tedy na mysli jen ty, které jsou nějakým způsobem dokumentované, tedy ty, kde jsme něco fotili. A vyšlo mi zhruba 270 akcí. Nepočítaně bylo těch kratších výletů, třeba jen na kávu, které jsme nijak nezaznamenali.  Jen letos jsme podnikli takových výletů cca 41. Kolik kilometrů jsme najezdili ani nevím. Tohle nijak neeviduji, zrovna tak nevím kolik barelů benzínu to za těch deset let je. Co vím jistě je to, že jsem vystřídal již tři motorky.

Na počátku našeho klubu nás bylo poměrně hodně. Přesný počet již nevím. Neměli jsme žádnou evidenci členů, neměli jsme žádné stanovy, ať již normální, nebo hloupé. Neměli jsme žádné čekatele, ani „posudkovou komisi“ jako mají leckde. Nám šlo především o ježdění, ať již sólo, nebo s prima partou. A mohu s klidným svědomím říci, že se nám to vždy celkem podařilo. Navštívili jsme řadu hezkých a zajímavých míst, jak doma, tak i za hranicemi u sousedů.

Postupem času někteří odpadávali, protože někomu nevyhovuje náš styl, pomalé loudání, pravidelné zastavování, nebo třeba i ježdění „okolo komína“. Ale o tom to vlastně je. Najít si své místo, kde se cítím dobře a kde mi to vyhovuje.

Někteří odpadli třeba i kvůli mně. „Dost bylo Jardy a jeho neustálého vedení, neustálého ježdění kam on chce“. Na svoji obranu musím ale uvést, že mnohokrát jsem každého vyzýval, aby připravil výlet a celý ho vedl. Ale…, obvykle se k tomu nikdo neměl. Je přece jen pohodlnější jet bez starostí za tím vpředu. Mně to ale nevadí, já si s tím pokaždé poradím. Jen mi trošku vysychá studnice nápadů.

A tak jako vždy říkám, „Kdo nejede s námi, nemusí jet proti nám, třeba jen jede s někým jiným“.

A tak nám již nezbývá než se těšit na jaro. Letošní sezóna byla trochu horší, nebo spíše kratší. V roce 2014 jsme naposledy vyjeli s Cyndou 24. 12. 2014 a první jízdu v roce 2015 podnikli opět spolu 21. 2. 2015, a to Cynda vyjel ještě o týden dříve. Třeba se počasí ještě umoudří, koneckonců je ještě měsíc před námi a motorka stojí v garáži dosud neumytá, nepřipravená na zimní spánek.

A tak již nyní přeji vám všem pohodový čas a splnění snů v příštím roce.

Těším se na příští sezónu, na výlety s přáteli. A pokud někdo nechce s námi jezdit, nechť nejezdí, pokud to naopak někomu připadá zajímavé, ať tedy s námi vyráží na cesty. A nemusí se ani nijak s námi svazovat. Nás ostatně jen pojí do hromady tričko s naším logem. Spousty fotek jsou od nás všech na webu RAJČE.

To je tak vše.

Jarda z Úpice za Motoklub Úpicko.

Další informace