Prosincové jezdění

Je začátek prosince a počasí je zatím k nám motorkářům shovívavé. Tak nezbývá, než využít příležitosti. Na dlouhé vyjížďky to sice není, ale alespoň tak. V sobotu jsem se chystal zajet do Nováče na kávu, ale na čs. Autorest jsem se sešel s Cyndou, který měl namířeno na přehradu Les Království. Tak jsme se pod vedením Cyndy vydali tam. Aby to stálo vzal to na Trutnov, Chotěvice a přes Mostek na přehradu. Avizované sluníčko se kdesi zapomělo, tak byl takový podmračený den. Na přehradě bylo několik aut, motorky jen naše dvě. Přehrada byla již taková posmutnělá, ale i tak má své kouzlo.  Tak jsme ji několikrát vyfotili a jeli domů.

V neděli jsem byl odkázán na své kuchařské kvality a tak jsem raději využil krásného slunečného dne a místo vaření se vydal na Sendraž na oběd. Vaří tam dobře, tak co se doma s něčím patlat. Koneckonců za své kuchařské umění bych v Prostřenu dostal tak tři body. Přidal se ke mně ještě Jarda Bat. a nakonec nás dojel ještě Cynda. Ten již jen na kávu. K obědu jsem si dal kančí kýtu na šípkové omáčce. Byla dobrá, ale musím uznat, že ta v Kersku je lepší. Jardova masová směs s hranolky evidentně neměla chybu.

Prima jsme se najedli a lenošili v teploučké hospůdce, ani se nám nikam nechtělo. Nakonec jsme pokračovali dál. Jarda toužil spatřit své rodiště Opočno, tak tedy Opočno s krátkou návštěvou zámku. Pár vycházkářů tady bylo, ale i tak zámek prožíval zimní klid. A protože nic netrvá věčně, ani sluníčko dlouho nesvíti jedeme domů. Po cestě jsme několik motorek potkali, takže jsme nebyli sami koho sluníčko vytáhlo ven. Prima jsme se svezli a zahnali tak absťák. Je to fajn, že počasí ještě přeje. Takhle by to mohlo vydržet do Vánoc a potom by se mohlo ještě oteplit. Motorku nemám zazimovanou, ba ani umytou. Věřím, že ještě něco najedeme. A jak jste na tom vy?

Další informace