Opět se vracím do Podještědí

Je středa, na výlet je vyrazit třeba…

Počasí bylo více než lákavé, tak jsme s kolegyní Evou jeli na výlet. Sice jsem téměř stejnou trasu jel nedávno, viz fotky z Lesoparku Horka. Tehdy jsem měl cíl Lesopark, ostatní jsem minul. Tak tentokrát ta místa navštívíme. Trasu jsem víceméně zvolil kvůli Evě, protože ta tudy rozhodně nikdy nejela.

První zastávka je na čs. Benzina před Jičínem, vlétla mi nějaká muška do oka, tak musí ven. Stojíme jen pár minut a jedeme dál. Míjíme opět Sobotku, dříve to byla naše povinná zastávka.

Zastavujeme krátce u nové rozhledny Čížovice nedaleko Kněžmostu. Zadem, krásným místem přes Drhleny, jsme dojeli do Kněžmostu a následně zastavili až u zámku Mnichovo Hradiště. Prošel jsem jen parkem a fotil tu nádheru. Pokračujeme dál, krásným údolím řeky Mohelky do Českého Dubu. Posledně jsem obědoval v restauraci Koruna, tak jsme toho využili i dnes. A opět jsme byli spokojeni. Tentokrát jsem měl v plánu navštívit Starý zámek a Johanitskou komendu.  Moje očekávání nebylo naplněno. Je to nepěkné neudržované místo. Škoda, ta historie by si zasloužila větší péči. Jedeme na další hezké místo, Obří sud Javorník. Měl jsem připravenou trasu, ale nakonec jsem jel poněkud jinudy, tak jsme trochu improvizovali a najeli o pár kilometrů navíc. A to díky špatnému značení, jak bývá v naší zemi zvykem. Ale našli jsme to. Šplháme po úzké, ale kvalitní silničce až k sudu. Abychom toho využili, dáváme si prima občerstvení, po dobrém obědě je třeba si dát dobrou kávu. Taktak jsme to vše spořádali. No, a už nás jen čeká cesta domů.

Jedeme přes Hodkovice n. M., Frýdštejn na Malou Skálu. Tady ještě tankujeme a chvilku odpočíváme. A pak jedeme do Železného Brodu, Semil, Vrchlabí a přes Trutnov domů. Ujeli jsme pohodových 265 kilometrů. Cestou jsme potkali dvě policejní hlídky s radarem, ale nás se to netýkalo. Kdo se snaží dodržovat předpisy nemá strach.

A tak to má být přátelé.

Jarda z Úpice.

Pár fotek je zde: https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Podjestedi/

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Další informace