Tak tedy co a jak bylo letos?

Že bych tak trochu bilancoval rok 2022?

Tak trochu bilancování na závěr roku, byť nám zbývá ještě něco přes měsíc. Nicméně, ten motorkářský rok lze uzavřít. Venku je již bílo, nic jiného než zimu nám již předpověď počasí nepřinese. Je možné, že se ještě trochu oteplí, přibude bláto, ale na pohodovou jízdu to již nebude.

Tak jsem odpojil baterku a motorku přikryl plachtou. Koupil jsem boudu na nářadí, postavil ji za sobotu, naplnil zahradním náčiním, čímž jsem udělal místo pro čtyřkolku v boudě zděné, kterou máme od začátku. Přesně se mi tam vešla, tak i čtyřkolka je pod plachtou a čeká na jaro. Že bych s ní lítal ve sněhu mě připadá nereálné. A kabriolet půjde na zimní odpočinek v co nejbližší době.

A tak tedy co jsem podnikl? Na motorce jsem najezdil nejvíce. Počasí k tomu přímo volalo. Podnikl jsem 27 výletů, které jsou zdokumentovány a fotky jsou na Rajčeti. K tomu několik výletů okolo komína, které jsem nepovažoval za ty, co fotím a dávám na Rajče. Navštívil jsem několik muzeí s auto i moto veterány, některé skanzeny, zříceniny hradů a jiná zajímavá místa. Letos snad nemám ani žádný zámek, nebo mně to vypadlo z paměti. Na čtyřkolce jsem najel něco přes 1000km, a to jak v terénu, tak na silnici. Zejména sám, nebo s vnučkou. Jezdím v nějakém menším okruhu, něco projedu Broumovskem, nebo v okolí.

Letos šlo i trochu stranou auto, ale něco jsme s vnučkou stihli projet. Nakonec i s manželkou, kterou jsem vezl do Lázní Libverda a zpět.

Propásl jsem říjnové Babí léto, kdy bylo nádherné počasí, ale měl jsem hlídání, tak šla motorka stranou. No, ale přece jen jsem se svezl a něco si užil.

Co mojí osoby se týká, tak jsem si hlavně užíval návštěv lékařů i trutnovské nemocnice. Letos se moje zdravotní pojišťovna prohnula, a to není všemu konec. Letos se mi vrátilo vše to, co moje tělo muselo za ta léta snášet. A že mě nic nešetřilo. Naštěstí na motorce, čtyřkolce a autem mohu jezdit. To mě drží stále nad vodou. Ač mám plno neduhů, musím to zaklepat. Přece jen nějak funguji. A tak přeji všem přátelům a motorkářům, aby si užívali pohody a vše přestáli ve zdraví. Nikdy jsem na to moc nedal, ale zjistil jsem, že opravdu zdraví je nade vše.

Jarda z Úpice.

 

Další informace