Veteránisté v Solnici již po osmé

Auto a moto veteráni v zámku Solnice

Auto JAWA Klub ČR, Veteran klub Pardubice, Lesy Janeček a Život na zámku pořádají tradiční Zámeckou neděli s auto-moto veterány! Letos si navíc připomínáme 142 let od narození zakladatele značky JAWA - Ing. Františka Janečka a 86. výročí, kdy z Kvasinské linky  sjel první automobil JAWA. Opět bude celou akci provázet skvělý Zakoplaho dixieland, občerstvení bude zajištěno v Loveckém sále zámku Kvasiny!

A tak jsem na tuto nabídku neodolal a vydal se do Solnice. Hned naproti vstupu na zámecké nádvoří bylo zřízeno parkoviště pro návštěvníky. Zaparkoval jsem a vydal se do zámku s vizí, že tam bude pár automobilů a motocyklů. Byl jsem mile překvapen množstvím všech možných značek na dvou i čtyřech kolech. A mezi tím spousty návštěvníků. Vstupné bylo dobrovolné, občerstvení zajištěno, počasí přálo, tak toho všichni využili. Coural jsem mezi auty a fotil. Nejsem žádný extra fotograf, ale pro moje účely to postačí. Potkal jsem i několik přátel, byli rovněž vystavovatelé.

V jednu po poledni někteří odjeli na vyjížďku, já jsem odjel rovněž směrem na Skuhrov nad Bělou, kam měli namířeno i veteránisté.  Jen pár videí, trousili se pouze po několika vozech. Tak jsem pokračoval na Deštné v O. h. a přes Šerlich, Orlické Záhoří, Neratov a Rychnov nad Kněžnou jsem jel zpátky domů. Sluníčko se schovalo, bylo zamračeno a tudíž docela chladno. Alespoň mně. Cyklisté jezdili v kraťasech a trikách s krátkým rukávem. Zřejmě jsou otužilci, nebo se šlapáním zahřejí. I přes ne zcela ideální počasí bylo všude plno turistů, a také jsem potkával plno motorkářů. Při příjezdu k domovu se ukázalo sluníčko a hnedle bylo příjemněji a veseleji.

Tak jsem si ten den užil. Sice jsem najel jen nějakých 180 kilometrů, ale alespoň něco. A určitě si užívali i ostatní. A tak to má být.

Jarda z Úpice

Fotky jsou jako obvykle na: Solanum lycopersicum, nebo Lilku Rajče, Rajčeti https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Veterani_Solnice/

Další informace