Jedeme na motosraz do Potštejna

Motosraz Potštejn v červnu 2021

Počasí je tento týden skvělé, jezdil jsem téměř každý den. Chystal jsem se i do Potštejna, na motosraz Motorkáři v jedné stopě. Na motorce. Na víkend přijela vnučka s očekáváním, že spolu pojedeme na výlet. A protože jsem tento týden dost jezdil, a abych ji nezklamal, jeli jsme tedy naší Gabčou. A pojedeme za motorkáři na Potštejn. Je tam vždy prima parta, skvělá organizace a luxusní podmínky. Ubytování v chatkách, ve stanu, nebo v karavanu, jak bylo letos vidět. O stravování se stará kuchyně, od snídaně, přes oběd až po večeři. A že děvčata umí vařit. Dnes jsme měli k obědu polévku s játrovými knedlíčky a vepřo, knedlo, zelo. Moc dobré. O celodenní občerstvení se stará obsluha v „Pendolínu“, takže komfort.

Setkal jsem se s mnoha přáteli, které právě potkávám pouze zde. Škoda, že mnoho již jezdí někam jinam, je zde pak řada nováčků, ale motorkáři se skamarádí s každým. Počkali jsme do odjezdu skupiny na vyjížďku a pokračovali jsme na Žamberk. Cestou jsme se zastavili v Hejnici, kde probíhala soutěž hasičů a děcka měla k dispozici plno atrakcí. Tak se naše Viktorka trochu vyblbla.

Kolem se začala kupit černá mračna, tak jsem vynechal cestu do Orlických hor a zamířili jsme k domovu. Zastavili jsme jen na skok v areálu Studánka, protože tam vnučka nikdy nebyla, já tedy již několikrát. Je to však krásné místo, které stojí za návštěvu. A nakonec se začalo blýskat a hřmělo, tak šupem do auta a jedeme. Chvilku jsme jeli bez střechy ve slabém deštíku, protože odborníci tvrdí, že při rychlosti nad 40 km/hod. do auta neprší. A musím to jen potvrdit. Nakonec jsme přece jen střechu natáhli, protože začalo docela fest pršet. Ale netrvalo to dlouho a už jen bordel na silnici a kaluže ukazovaly na to, že lilo.

Domů jsme dorazili v pohodě, ale ještě předtím jsme si dali zmrzlinu v „Nováči“ na náměstí. Tak se nám výlet vydařil, a zase mohu v týdnu sedlat motorku, pokud to tedy počasí dovolí. Na virusová omezení všichni už dávno kašlou, protože žijeme život jen jednou a sedět doma jako debil nemá smysl.

A tak si to užívejme, pokud to jde. Většina z nás má svá nejlepší léta za sebou a nikdo neví, jak dlouho budeme ty naše miláčky zvládat.

Takže zase někdy někde příště.

Jarda z Úpice

Pár fotek je jako vždy: https://jardazupice.rajce.idnes.cz/Motosraz_Potstejn/

Další informace